Samtale med en præst

I forbindelse med kirkelige handlinger som dåb, vielse og begravelse/bisættelse er der stort set altid en samtale med den præst, som skal forestå handlingen. Samtalen foregår i kirken, hos præsten eller præsten kan komme på besøg. I samtalen forklarer præsten blandt andet, hvad der sker i kirken og man aftaler hvilke salmer, der skal synges.

Der behøver ikke være en ydre anledning for at man kan bestille en samtale med en præst. Præster er "sjælesørgere", hvilket betyder, at man kan tale med en præst om alt det, som på en eller anden måde nager og tynger.

Det behøver ikke være religiøse spørgsmål, man kommer til præsten med, men det kan naturligvis være det.

Hos præsten kan man også bede om en "skriftemålssamtale", som munder ud i tilsigelsens af syndernes forladelse evt. i kirken. 

Præster har ubetinget tavshedspligt, så man behøver ikke frygte, at man kommer til at "tale over sig" til en præst.

kontaktoplysingerne til præsterne ved at klikke på HER.

Du kan også finde "Sjælesorg på Nettet"

Det er folkekirkens digitale online-tjeneste til alle, der måtte ønske en sjælesorgssamtale, som er en fortrolig samtale med en præst/sjælesørger. Sjælesorg på Nettet er mobilt i den forstand, at hvis man har sin digitale tablet, smartphone, computer eller iPad ved hånden, kan man ved at klikke sig ind på Sjælesorg.nu i åbningstiden chatte med en præst alle vegne fra, på gaden, i bussen, i toget, på arbejdspladsen, i sygesengen fra hospitalet og fra ens hjem. Man skal ikke bestille tid hos præsten eller møde personligt op men blot logge sig ind på hjemmesiden sjælesorg.nu for at få kontakt.

Tænker du, hvad du kan bruge sjælesorg til, så er der måske hjælp at hente, ved at lytte til nogle podcasts. Du finder dem ved at klikke på www.sjaelesorg.nu/